
Fødevarestyrelsens analyser af de fødevarer og de glas med mos fra samme parti ’Hipp, banan og ferskenmos, som det barnet havde spist, viser, at der ikke er hverken Clostridium Botulinum bakterier eller botulinumgift i de undersøgte prøver. Fødevarestyrelsen har haft mistanke om at babymos i glas fra ’Hipp, banan og ferskenmos, økologisk’ af et bestemt parti kunne indeholde den sygdoms-fremkaldende bakterie Clostridium Botulinum, fordi barnet blev sygt med botulisme. Mistanken kan heldigvis ikke bekræftes
Fødevarestyrelsen har mistanke om at babymos i glas fra ’Hipp, banan og ferskenmos, økologisk’ kan indeholde den sygdomsfremkaldende bakterie Clostridium Botulinum. Det mistænkte produkt har holdbarhed til og med december 2008. Glassene er mærket med lotnummer: L35655 og indeholder 125 g babymos.
Fødevarestyrelsen anbefaler forbrugere at kassere babymos fra dette parti.
Mistanken er opstået, fordi et 5 måneder gammelt barn er blevet syg med botulisme.
Fødevarestyrelsen undersøger i de kommende dage produktet.
Fødevarestyrelsen undersøger i de kommende dage produktet.
Clostridium Botulinums giftstof er ekstremt giftigt selv i meget små mængder. Giftstoffet er følsomt for opvarmning og vil blive inaktiveret ved kogning i 10 minutter.
Symptomerne på forgiftning starter normalt 18-36 timer efter indtagelse af mad, der er inficeret med giftstoffet. Symptomerne er først kvalme, opkastning og evt. diarré, herefter synsforstyrrelser og muskellammelser og kan evt medføre død.
Hvis man har givet sit barn denne mos, og barnet får ovenstående symptomer, bør man kontakte sin læge straks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar