Fødevareafdeling Aalborg fandt noget at påtale hos hver tredje af de 35 restauranter og diner transportable-firmaer, som Fødevarestyrelsen fredag aften aflagde besøg i en målrettet julefrokost-aktion i Aalborg og øvrige Nordjylland.
Kontrolaktionen var rettet mod restaurationer og diner transportable-virksomheder der arrangerer julefrokoster eller tilbereder og leverer mad til julefrokoster. 11 ud af de 35 besøgte fik indskærpelser eller mere, én virksomhed fik et påbud om egenkontrolprocedurer og én virksomhed fik en bøde for mangelfuld rengøring.
Kontrolaktionens formål var at kontrollere om virksomhederne overholder reglerne for buffetarrangementer og udbringning af mad. Herunder om køkkenhygiejne og temperaturforhold er i orden.
Dårligt styr på forholdene ved spidsbeslatning
Resultaterne af julefrokost-aktionen viser desværre, at for mange virksomheder ikke har styr på forholdene i situationer med spidsbelastning.
22 virksomheder fik en helt glad smiley, fordi der ikke var bemærkninger til de forhold, som blev kontrolleret ved tilsynet.
11 virksomheder fik en mere behersket, glad smiley, fordi den tilsynsførende måtte indskærpe overfor virksomheden, at en bestemt regel skulle overholdes.
Én virksomheder fik en sur smiley og vil få tilsendt en bøde for mangelfuld rengøring. En anden virksomhed fik en misfornøjet smiley og vil få tilsendt et påbud om at rette egenkontrollen.
Prøver udtaget af ris à la mande
Under kontrolaktionen blev der udtaget 20 prøver af ris à la mande, fordi erfaringen viser, at der netop her ofte kan være mange sygdomsfremkaldende bakterier, hvis desserten ikke har været kølet hurtigt nok ned.
Prøverne er ved at blive analyseret og resultaterne foreligger først på et senere tidspunkt.
.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar