Fødevarekontrollens Rejsehold slog i samarbejde med Skat i fredags til mod den ikke registrerede virksomhed Kokken i Vodskov nord for Aalborg. Kokken Erik Kristoffersen tager ud og laver mad til fester og arrangementer hos private og i forsamlingshuse i hele den nordlige del af Jylland.
Dele af festmaden - islagkager og fromager – er tilberedt hjemmefra i kokkens private køkken, hvilket er ulovligt, når man som virksomhed producerer mad til andre.
Samtidig er råvarer og tilberedt festmad blevet opbevaret under uhygiejniske forhold i en garage og flere redskabsskurer, som ikke er godkendt til opbevaring af fødevarer og uden nogen form for skadedyrssikring på privatadressen i Vodskov.
Smid rester fra festen ud:
Festerne, han har lavet mad til, er foregået privat eller i forsamlingshuse. Ved den slags arrangementer tager folk typisk rester med hjem fra festen og gemmer i fryseren.
Fødevarestyrelsen råder derfor nordjyder, der har fået lavet festmad af Kokken, til at skaffe sig af med gemte rester fra festen, da fødevarerne har været opbevaret under ukontrollerede og uhygiejniske forhold forud for festen.
Fødevareafdeling Aalborg og Skat aflagde Erik Kristoffersen et kontrolbesøg i april i år. Skat er i mellemtiden blevet oplyst, at han havde startet aktiviteterne op igen, og bad derfor Fødevarekontrollens Rejsehold om at tage med ud på en ny fælles aktion fredag, som viste sig at give resultat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar