fredag den 3. juli 2009

Salmonella i æg 40 smittet med Enteritidis


Omkring 40 forbrugere er siden begyndelsen af maj blevet smittet med salmonella af typen Salmonella Enteritidis. Flere af de smittede har spist æg, der kun var delvist opvarmede enten som spejlæg eller som rå æggeblomme på pariserbøf.

Æggene er i en række tilfælde sporet tilbage til Møllebjerggård Ægpakkeri. Fødevarestyrelsen har sat en besætning, der leverer æg til pakkeriet, under offentlig tilsyn som følge af en bestyrket mistanke om forekomst af salmonella. Et offentlig tilsyn betyder bl.a., at besætningen ikke må levere æg til pakkeriet før Fødevarestyrelsen har taget prøver for salmonella og disse er fundet negative.

Tilbagetrækning er i gang

Møllebjerggård Ægpakkeri har påbegyndt en tilbagetrækning af æg fra denne besætning fra markedet. Der er tale buræg, som er solgt i pakninger af 6, 10 og 30 stk. med mindst holdbarhedsdato i perioden 26. maj til 22. juli 2009. Da der er pakket æg fra flere besætninger i perioden, er det kun pakninger indeholdende æg påstemplet CHR 52395, som er mistænkt for at indeholde salmonella.

Møllebjerggård Ægpakkeri leverer æg til en række grossister på Sjælland som har leveret æggene videre til bl.a. restauranter og kiosker.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt æg leveret fra Møllebjerggård, til at returnere dem til leverandøren eller kassere dem.

Fødevarestyrelsen anbefaler i almindelighed, at forbrugerne bruger pasteuriserede æg til retter der ikke gennemvarmes.

.

Ingen kommentarer: