
Pas på de ’sorte’ slagtere. De findes over hele landet, slagter ulovligt og ofte under meget uhygiejniske forhold. Så selv om de tilbyder grill-grise, hjemmelavede rullepølser, hakket kød, flæskestege og andre kødvarer til spotpris, er der rigtig god grund til at holde sig langt væk fra de uautoriserede slagtere.
Som forbruger kan du aldrig være sikker på, hvad det er for noget kød du får i hænderne. Det kan være smækfyldt med bakterier, måske har dyret været sygt, da det blev slagtet, hverken dyr eller kød har været dyrlægekontrolleret, og fødevarekontrollen ved af erfaring, at kødet meget ofte bliver opbevaret under meget uhygiejniske forhold og uden ordentlige kølefaciliteter.
Fødevarestyrelsen stopper løbende de ulovlige slagtninger rundt i landet, ofte på baggrund af tip fra offentligheden.
Ulovlig slagtning i Nordjylland, så sent som i fredags afslørede Fødevarekontrollens Rejsehold i samarbejde med folk fra Fødevareafdeling Aalborg og Skat endnu en ’sort’ slagter. Denne gang i Nordjylland mellem Hjørring og Frederikshavn, hvor en ældre mand havde sig en fin biindtægt som uautoriseret slagter.
Manden drev sin ulovlige slagtevirksomhed fra to adresser. Det ene sted fandt man bl.a. et ekstremt beskidt og uhygiejnisk slagtelokale, hvor en slagtet svinekrop lå i saltlage i et gammelt, emaljeret badekar. Desuden fandt man fire kummefrysere med opskåret kød, og det blev konstateret, at slagteaffaldet blev brændt af i naboens halmfyr.

Grisen i badekaret skulle næste dag have været grillet til et festarrangement i lokalområdet.
Flere landmænd leverede slagtedyr, flere landmænd i området har leveret dyr til slagteren, og hos en af dem, som også blev aflagt et besøg under aktionen, fandt man dels et kølerum, som slagteren har fået opbevaret kød i, dels et lokale, der tidligere har været i brug som opskæringsrum for andre.
I kontrolaktionen deltog fire folk fra Fødevarekontrollens Rejsehold, to fra Fødevareafdeling Aalborg og to fra Skat i Hjørring.
Foto: Fødevarekontrollens Rejsehold
Ingen kommentarer:
Send en kommentar